familieopstellingen

helderheid brengt opluchting

Iedereen kan vastlopen in zijn leven. Op je werk of privé, als jong volwassene of senior, als ouder of grootouder. Je voelt dat er belemmeringen zijn in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen levensvragen of problemen op je pad. Ieder mens is uniek en gaat hier anders mee om. Maar het zal je niet verbazen dat jouw ontwikkeling vaak een oorsprong heeft in het gezin of de familie en de omgeving waarin je bent opgegroeid.

Tijdens een familieopstelling gaan we kijken naar de verhoudingen in de familie. Ouders, grootouders, broers, zusjes en anderen die tot jouw familiesysteem behoren, kunnen invloed hebben op jouw persoonlijke groei. Vaak zijn de verbindingen binnen onze eigen familie onbewust, ze zijn niet altijd zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan het kind dat uit liefde het lot van een ander uit de familie op zich neemt. Hierdoor kun je als persoon emotioneel en fysiek uit evenwicht raken.

Binnen familieopstellingen gaan we kijken naar de achtergronden en diepere oorzaken van steeds terugkerende levensvragen. Ik help om hier inzicht in te krijgen, om tot de kern te komen en daarmee jouw levenspad te verlichten.

herken je dit…

Ik durf nooit echt open en eerlijk te zijn.
Ik ben volwassen, maar niet vrij van mijn ouders.
Ik durf eigenlijk geen beslissingen te nemen.
In mijn kinderen herken ik mijn eigen oude patronen.
Ik zou willen dat mijn werk me energie gaat geven.
In gesprekken voel ik me altijd de minste.
Mijn partner is niet meer mijn maatje.